Bine ați venit!

Biserica Ortodoxa Romana Dijon

Parohia noastră se află sub jurisdicția canonică a Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale cu sediul la Paris și a Patriarhiei Ortodoxe Române. Prin intermediul acestei pagini de internet veți putea descoperi informații legate de viața și activitatea comunității noastre, de programul slujbelor și al serviciilor religioase oferite credincioșilor, activități culturale și sociale desfășurate sub patronajul parohiei, despre istoricul parohiei și al începuturilor ei în această zonă a Burgoniei, precum și despre modul cum puteți ajunge la noi.

Prin purtarea de grijă a lui Dumnezeu, fără de care acum nici nu putea exista parohia noastră, s-a reușit crearea unui nucleu de credincioși, care participă regulat la Sfintele Slujbe și se străduiesc din toată ființa lor să trăiască după principiile de credință ale Învățăturii Mântuitorului Hristos. Singurele devize le creștinilor ortodocși români din comunitatea noastră, împreună cu preotul lor paroh, sunt reprezentate de virtuțile creștine credința, nădejdea și dragostea, pe care încearcă neîncetat să le trăiască și să le transpună în comportamentul zilnic.

Nădăjduim să reușim, cu ajutorul lui Dumnezeu, să ne facem pildă de credință și fapte bune tuturor semenilor noștri, ca să putem atrage și pe alții la Adevărul Cuvântului Domnului, Adevăr ce ne deschide posibilitatea Vieții Veșnice!

Cu bucurie și binecuvântare,

Preot Ioan Filimon-Todoran

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *